• Synka ledningsgruppen

    Henrik Blomgren, ansvarig för utbildningen Digital Transformation på KTH Executive School, tipsar om hur man får hela ledningsgruppen med på samma tåg mot en digital transformation.

    CarouselImage

Så kalibreras ledningsgruppen

1. Definiera förändringen

Skaffa er en uppfattning om en stegvis eller radikal förändring i er bransch är aktuell inom en snar framtid. Står en radikal förändring för dörren behöver ni utforska det framtida affärslandskapet för att hitta er riktning. Sedan behöver ni bestämma er för vilken position ni vill ta utifrån till exempel störst potentiell lönsamhet kontra bäst förmåga att lyckas. Detta blir er karta som ni använder som utgångspunkt för de it-projekt som måste genomföras för att nå målet.

2. Inspireras på Internet 

Internet är världens största, och billigaste, råvarukälla. Det är här ni kan utröna vad som är tekniskt möjligt och redan finns, alternativt saknas. Det är förmodligen här ni lättast kan hitta svaret på frågan om stegvis eller radikala förändring. Lägg därför tid på att hänga på nätet, bevaka konkurrenter och andra typer av organisationer och håll koll på tjänster.

3. Hitta en gemensam referensram

Ni som sitter i ledningsgruppen har olika referenspunkter och olika kunskapsnivå när det kommer till it. Några i ledningsgruppen är säkerligen digitalt mogna, men även de som kan mycket kan olika saker. Någon kanske vet allt om molnlösningar, men inget om sociala medier. Någon annan är bra på sociala medier, men kan väldigt lite om BYOD. Så länge ni inte synkat er har ni svårt att föra vettiga samtal om digitaliseringen. Därför behöver ni skaffa er gemensamma referensramar. Det kan ni göra med övningen här i pdf:en.

Ladda ner PDF: Kalibreringsövning för ledningsgruppen

Vill du veta mer?

Tack!

Vi skickar vårt whitepaper till dig inom kort.